İncir Çekirdeği Yağı Faydaları

Alcenlife İncir Çekirdeği Yağı Faydaları

İncir Çekirdeği Yağının Mucizevi Faydaları

Doğanın sunduğu mucizevi meyvelerden biri olan incirin çekirdeklerinin soğuk sıkım, pres yöntemi ile çekirdeklerinin içindeki yağ çıkarılarak süzülmesi ile elde edilen, incir meyvesindeki yararlı vitamin ve minarelerin incir çekirdeği yağı ile yoğun bir şekilde sunulmaktadır.

 

  • Yıpranmış Saçlara Besleyici Bakım.
  • Çatlak Tedavisinde Bitkisel Çözüm.
  • Sivilce & Uçuk Giderici Antibakteriyel.
  • Bağışıklık Dostu Antioksidan.
  • Üreme Sağlığı Güvende.
  • Diyabete Önlem Dengeli İnsülin.
  • Hareketli Bağırsaklar Hızlı Metabolizma.
  • Göz Çevresi Artık Daha Canlı

 

İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Elde Edilir?

Sezonunda toplanan incirlerin çekirdekleri tek tek ayrılır. Ayrılan çekirdekler herhangi bir ısıl işlemden geçirmeden soğuk pres yöntemi ile yağı çıkartılarak süzülür. Süzülen incir çekirdeği yağı, herhangi bir kimyasal madde eklenmeden şişelenerek satışa hazır hale gelmektedir. Minicik çekirdeklerden yağ elde etmek bu kadar zor olduğu için incir çekirdeği yağı diğer yağlara oranla ekonomik değeri bir hayli yüksektir.

İncir Çekirdeği Yağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İncir çekirdeği yağı alırken ilk dikkat etmeniz gereken yağın soğuk sıkım olması gerekmektedir. Ardından son kullanma tarihine dikkat edilerek cam şişede muhafaza edilen ürünler tercih edilmelidir. Çoğu yağlarda olduğu gibi ışık ve sıcaklığa maruz kalmaması için koruyucu ambalaj içinde saklanmış olması sadece şişe içeresinde olan ürünler tercih edilmemelidir. Dış ambalajı ışık alımını engelleyen ürünler tercih edilmesi önerilmektedir.

İncir Çekirdeği Yağının Bileşenlerinde Neler Bulunur?

İncir Çekirdeği yağında balıklarda dahi rastlanmayan oranda Omega-3 - %30 omega-6 - %15 Omega-9 - %15 oranında diğer vitaminler bulunmaktadır. D vitamini açısından dünyada en yüksek değere sahip tek meyve çekirdeği yağıdır. İncir, magnezyum, manganez, demir, bakır, fosfor, potasyum, sodyum gibi çok çeşitli temel minerallere sahiptir ve mevcut tüm meyvelerden en yüksek kalsiyum miktarına sahiptir. Ek olarak, incirler, başlıca K ve B9 vitaminlerini içerir. İncir çekirdeği yağı, bu esansiyel minerallerin büyük bir miktarına sahiptir.

İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Birçok bitkisel yağ gibi incir çekirdeği yağı da sağlık açısından oldukça etkili ve yağı içilmeye uygundur. İçilerek veya haricinden kullanılabilir. Günde 1 tatlı kaşığı alınabilir. Salatalara lezzet vermek için az miktarda kullanılabilir. Cilt ve saç bakımında kullanıldığında sürülerek veya maskeye eklenerek kullanılabilir.

İncir Çekirdeği Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

İncir çekirdeği yağı vücut hücrelerinin yenilenmesinde çok önemli roller oynar. Serbest radikallere karşı vücudun direncini korur ve enerji verir.

Cildin nemli kalmasını sağlayarak, sağlıklı ve canlı bir cilde kavuşturur.

D vitamini açısından dünyada en yüksek değere sahip tek meyve çekirdeği yağıdır.

İncir çekirdeği yağı saç için kullanıldığında saç derisini besleyerek saçın parlaklık, doygunluk ve kolayca şekil almasını sağlar.

İncir çekirdeği yağının bileşenleri arasında yer alan kalsiyum, kemik sağlığının korunmasına yardım eder.

İnsülin oranını düşürmek için doğal potasyum kaynağıdır.

Omega-3 zengini balık yağlarına göre kokusuz olduğu için tüketimi daha kolay olur ve mide ağrısı oluşturmaz.

Günde bir çay kaşığı incir çekirdeği yağı tüketen çocukların daha enerjik ve ciltlerinin daha pürüzsüz olduğu gözlemlenmiştir.

Gerçek bir enerji kaynağıdır.

İncir çekirdeği yağı aynı zamanda E vitamini de içerdiği için cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.

İncir Çekirdeği Yağının Saklama Koşulları

Güneş ışığından uzak tutularak muhafaza edilmelidir. Oda sıcaklığında saklayınız. Açıldıktan sonra 30 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.

İncir Çekirdeği Yağını Nereden Alabilirim?

 

 

www.alcenlife.com internet sitesi ve mağazalarında bulunan soğuk sıkım incir çekirdeği yağını  inceleyebilir ve sepetinize ekleyebilirsiniz.

Etiketler: Doğal Yaşamın Sırrı , İncir Çekirdeği Yağı , İncir , Alcenlife
Nisan 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR